eliveli.blogg.se

Vaknade en måndagsmorgon och tänkte idag får det bära eller brista. 12timmar senare låg jag åter i sängen, uppsagd från jobbet, just antagen till en skola 100mil bort och halva lägenheten nerpackad packad i en trave bananlådor.

Dag 191

Kategori: Allmänt

Sprättar upp det A4 formade kuvertet, drar ut den hophäftade pappersbunt som sänts och fäster blicken på inledningen:

”Bäckenbottensbesvär hos kvinnor, en studie för att undersöka varför kvinnor får framfall och läckage från urinblåsa och tarm…”

(Framfall..?? Vad tusan är ens det? Får helt klart bli google på det där…     Å käre tid! Okej, för ert eget bästa så avråder jag er att googla på ordet framfall!)

 

Trots shocken som likt cement stelnat rätt i mitt ansikte lyckas jag ändå få blicken att hastigt fara över den följande texten:

”För ett par veckor sedan fick du via webben skickat information gällande studien (jo tack, närmare bestämt vid tre tillfällen!). Med tanke på uteblivande respons så skickar vi även en pappersblankett för dig som istället föredrar det. (..föredrar och föredrar. Har jag över huvud taget någon valmöjlighet när det kommer till valet deltaga eller icke deltaga? #skulleintetrodet).

 

 

Sträcker mig efter bläckpennan som ligger kvarglömd på köksbordet, skjuter den så gott som färdigätna lunchtalriken lite åt sidan och bläddrar fram till fråga ett (av 40! 40!!! Tjena, grundaren av denna studie har, med största sannolikhet, seriöst haft ouppklarade bäckenbottenbesvär).

Har du fött barn?

Nix. Om man inte inkluderar hård i magen, för i så fall blir mitt svar ja.

Har din mor besvär av urinläckage?

Bra fråga! Skriver direkt på hennes facebooklogg och frågar. Får säkert svar direkt!

Om föregående svar är ja, i så fall hur stora mängder?

Passar på att fråga det när jag ändå har henne på linjen. Hon har säkerligen mätt! Ja menar, det hör ju till vardagsrutinerna att mäta!

Händer det att du får skavbesvär i underlivet? Vet du i så fall hur det kan behandlas?

Nopp. Skavsårsplåster..?

Läcker du gas ofrivilligt?

Nej, enbart frivilligt under kontrollerade förutsättningar. (#församhälletsbästa)

 

 

30 minuter och fyrtiofrågor senare lägger jag, med en suck av lättnad, ifrån mig den kvarglömda pennan.

30 minuter och fyrtiofrågor senare skjuter belåtet in den väl ifyllda bäckenbottsstudien i de A4 formade kuvertet och slickar igen kuvertet.

30 minuter och fyrtiofrågor senare har utrycket ”pain in the ass” helt klar fått en annan betydelse.

 

//Elin