eliveli.blogg.se

Vaknade en måndagsmorgon och tänkte idag får det bära eller brista. 12timmar senare låg jag åter i sängen, uppsagd från jobbet, just antagen till en skola 100mil bort och halva lägenheten nerpackad packad i en trave bananlådor.

Dag 8

Kategori: Allmänt

Alla familjer har sina traditioner. Sina alldeles specifika seder. Familjen Olbin har den årliga inventeringen som sin. Vi samlas i butiken, pappa Håkan delegerar ut arbetsuppgifterna och alla drar glatt igång (okej helt ärligt så är det nog egentligen bara jag som tycker att det är rätt kul. Dom andra vill nog helst bara få det överstökat). Avdelningen med ramar och album brukar liksom landa på mig (tack och lov slipper jag räkningen av filmrullar, som blivit Adams del i det hela). Den stora inventeringshelgen är just denna helg. Familjen Olbins tradition är nu bruten. Bruten tack vare mig (oj, det lät kanske väl dramatiskt kände jag nu..). Stackarna har räknat hela dagen, å vad har jag gjort..? Jo legat här febrig och dann. Japp, feber som jag bara drar på mig max en gång om året ville komma just idag. Trots allt tajmade jag det rätt bra ändå. För regniga helgdagar på Hålland innebär ett fullsmockat TV rum och filmmaraton. Med andra ord har vår tjockTV (som för övrigt enbart är tilldelad kanal1, 2 och 4) och VHS gått varm hela dagen. Ronja Rövardotter sa i filmen: "Där det finns en, eld finns det ett hem". Jag säger: "Där det finns en tjockTV, där finns det enbart VHS". //Elin

Dag 7

Kategori: Allmänt

7.45. Matsalen öppnar och hela skolan börjar rusa in (Okej, rusa var kanske inte riktigt rätt ordval. Låt oss säga masa istället, för morgonpigghet verkar inte riktigt existera hos alla..) Alla iförda snabba kläder. Alla lika förväntansfulla. Alla lika laddade (Ja ja, laddade och laddade.. dom BLEV laddade efter åtskiljaktiga koppar kaffe samt en redig klick havregrynsgröt). Vad skulle dagens "lära-känna-varandra-resa" innebära? 9.30 Var alla mätta och inpackade i bussarna. Destination unknown!! (Eller a.. vi visste ju i och för sig vart vi skulle..).

Nå väl. Efter en 45minuters guidad bussresa (där tyvärr mer än två tredjedelar av resenärerna sov, ja jag var en av dom..) så hade vi nått vårt mål, naturreservatet Nullsjärn. (Vem döper ens en plats till Nullsjärn.. Var alla andra namn redan tagna..?)
Efter att ha delat upp oss i diverse lag så kunde de olika lekarna börja. Mitt lag kändes starkt och tävlingsinriktat! Ehm.. slutresultatet behöver vi inte nämna här känner jag. MEN vi hade i vilket fall som helst roligt under tävlingens gång. //Elin

Dag 6

Kategori: Allmänt

Ligger här på golvet och petar på mig mage. Försöker lokalisera utsträckningen på träningsverken som smugit sig på i magen. Å ja, mycket rikligt den sträcker sig ta mig tusan lodrätt från halsslutet (eller början.. eller ja, vad är ens början och vad är slutet..? Fick man lära sig det i skolan?) tills.. tills magen inte längre är mage. Sen likt världens bredaste bälte som sträcker sig från ryggraden runt hela mig för att sluta på andra sidan ryggraden. Skrattandet i vindskyddet i förrgår har helt klart lämnat tydliga spår efter sig.. För övrigt insåg jag just att friluftslivsbeteendet redan smugit sig på. Jag menar, vem väljer annars att lägga sig på golvet när sängen står precis intill.. Snart bär jag omedvetet fjällrävenrygga. Oh dear..! //Elin

Dag 4&5

Kategori: Allmänt

Dag 4
Kursens andra dag och det stod redan vandring med övernattning i vindskydd på schemat. TUR att jag i absolut i sista sekund han lösa ett liggunderlag samt en passande rygga, så kunde jag också känna mig lika förberedd som resterande kurskamrater. (Av någon märklig anledning prioriterades ny kamera med alla dess tillbehör, pannlampa samt kikare som prio1 på Olbins packlista.. det där med övrig utrustning hamnade liksom lite i kläm).
Efter lunch bar det i strålande solsken av upp för berget som skulle ta oss till sjön på andra sidan. 2 timmar senare, med magar fulla med blåbär, hallon, smultron & lingon (okej lingonen käkade jag mest för att jag kunde, för goda är dom ju inte..) anlände vi svettiga och möra. Så då var det bara att organisera gruppen. Vindskydd skulle byggas, elden skulle tändas, veden skulle huggas och maten skulle lagas. Kändes som tomteverkstaden som visas på Kalle på julafton.. jag kanske borde dragit igång den där visselsången trots allt.

Dag 5

6.37 Alla sover utom jag. Klarvaken ligger jag där i min lätt fuktiga sovsäck efter nattens regnande (vem såg till att önska regn när vi dagarna innan haft strålande sol och helt vindstilla?) och funderar på hur jag på ett smidigt sätt ska kunna ta mig ur säcken utan att väcka resterande koldolmar som ligger nerbäddade runt omkring utan att kissa ner mig..
Efter lite ålande och kravlande är jag ur. Lite som att födas på nytt. Efter att ha masat mig bort bland blåbärsriset och tillbaka så märker jag hur huvud efter huvud tittar upp ur sina sovsäckar, ja men lite som svamparna i Super Mario. Jag förstod direkt varför, gröten var klar och blåbären plockade. Nu var det dags för dunderfrukosten som skulle ta oss tillbaka till skolan igen.

//Elin

Dag 3

Kategori: Allmänt

Av någon konstig anledning heter varje rumsbyggnad här något som slutar med borg. Sveaborg, Jämteborg osv.. (varför? Vet ej. Men med tanke på att jag frågat mest under större delen av dagen, så kände jag att jag bör ligga lite låg gällande namnvalen. Dom frågorna var inte lika prio1 som överlevnadsfrågorna helt enkelt). Nå väl, tillbaka till Jämteborg (mitt hus) där det idag skulle utses en Borgmästare. Det stod mellan mig eller någon av dom andra fyra killarna (yes, du läste rätt. F Y R A killar. Å jag). Så nu är jag utsedd till Borgmästare! ..ja ja, utsedd och utsedd. Det var ingen av dom andra som ville sitta i mötet med husfrun.. Men ändå, borgmästare är inte fy skam!! Who run the world? GIRLS! //Elin

Dag 2

Kategori: Allmänt

Gode gud vart är superkraften att minnas namn när jag behöver den som allra mest?! Denna dag har jag pressenterat mig för.. ja men låt oss säga minst 20personer. Ett namn har fastnat. ETT! Å ja jag vet, honom kände jag sen innan så det räknas kanske inte på samma sätt.. MEN ett namn på minnet är ett mer än att inte minnas några. Heja mig!!
På kvällens att-göra-lista:
1. Googla minnesförlust
2. Googla på Sveriges vanligaste namn
3. Lära mig förstå minst 20 dialekter

…kan bli en lång natt.

//Elin

Dag 1

Kategori: Allmänt

3.30 tjöt alarmet (ja, det kändes till och med tidigt för mig, som vanligvis har snudd på brutal morgonpigghet).
Nå väl, inpackade i bilen drog vi iväg, jag och pappsen. Vid 5.15 ringde mobilen (halleluja morgonpigghet verkar existera även på annat håll!). Broder Jacob ringde för att meddela att deras lilla Maja nu minsann hade blivit storasyster till Max. Inget besked som var bra att ge till mig som drog igång med krokodiltårar bakom ratten. Man skulle kunna säga att hemlängtan, som jag trodde skulle bli mitt minsta bekymmer, kom snabbare än anat.
MEN det stod inte återvändo på mitt dagsschema, så det var bara att snyta mig rulla vidare..

90 mil, en överkörd ekorre och 114 Loppsskyltar senare var vi helt utan åksjuka & sittsår äntligen framme!
//Elin